dromen

Ramond en Aljanneke mijmeren regelmatig over verdere plannen met de Wijte. We willen van de Wijte meer en meer een ’paradijselijke’ locatie maken waar mensen zich thuis voelen, kunnen ontspannen, tot zichzelf komen, verwend worden en producten van eigen land kunnen eten.

Op het plan staat nog een zwemvijver, een (lunch)kas, nog meer hang- en loungeplekjes, schommels langs de akker, een groentetuin en heel veel bloemen. Daarnaast zouden we graag de slaapmogelijkheden willen uitbreiden, zodat er meerdaagse bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Aljanneke droomt ervan dat de hooikappen die hier ooit gestaan hebben weer worden opgebouwd en omgetoverd worden tot comfortabele hotelkamers.

Ook zouden we terugkerende evenementen willen organiseren, zoals een creatieve week, een relatieweek, totaal relaxweekend, pop up restaurant en een leiderschap driedaagse. Mocht je als trainer of ondernemer ideeën hebben, zoek gerust contact met ons op.

festival

En over een paar jaren… dan organiseren we een festival. Na de oogst. Stoppelhaene zoals ze dat hier noemen. Met in ieder geval de Bökkers en Rowwen Heze op het podium. En natuurlijk friet van onze eigen aardappels en bier van de gerst van eigen bodem.

Aljan-&-Ramond-op-bierfestival-dromen-de-wijte-web

Op het moment is Ramond in de leer bij Ab en anderen om straks zelfstandig de akkers te onderhouden. Hij volgt op het moment ook diverse cursussen, zoals permacultuur en basiskennis akkerbouw. Zijn droom is om ’zijn Limburgse’ asperges naar de Achterhoek te halen. Het lijkt ons een uitdaging om straks biologische producten te verbouwen en onze gasten, lokale restaurants en ondernemingen te voorzien van verse lokale biologische producten.

Regelmatig trekken Ramond en Aljanneke erop uit om inspiratie op te doen bij andere mooie plekjes in Nederland. Het liefst met de Toyota Landcruiser en… Tony onze labrador. Zodra we de Toyota starten staat Tony te stuiteren en wil hij mee.