Activiteiten

Het is mogelijk om tijdens of aansluitend aan een bijeenkomst of training een inspirerende activiteit bij ons te doen. Dankzij team Buitenbusiness kunnen we volgende activiteiten aanbieden.

Schapendrijven

Vergaderbreak+en+Teambuilding+schapendrijven

Een unieke teambuildingactiviteit, speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Leer op een originele, ontspannen en vaak humoristische wijze hoe je als team beter kunt functioneren. Hoe verloopt de communicatie? Wat zijn de verschillende rollen binnen het team? Hoe haal je het beste uit jezelf en je collega’s? Spelenderwijs komen alle vraagstukken aan bod. Met de activiteit “teambuilding schapendrijven” werk je op een originele manier aan het versterken van de teamspirit binnen je team of afdeling.

De workshop duurt 1½ tot 2 uur

Spiegelen met honden

BuitenBusiness+activiteiten+Spiegelen+met+honden

Waarom spiegelen met honden? Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze ontzettend geschikt om mee te werken bij teambuilding en coaching. Hun speelse gedrag zorgt ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn, waardoor deuren geopend worden naar een onvergetelijke en authentieke leerervaring. Deelnemers worden op respectvolle wijze gespiegeld in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen. Het werken met honden raakt mensen op een niveau dat dieper gaat dan het mentale en verder gaat dan het aanleren van vaardigheden.

Teambuilding met roofvogels

BuitenBusiness+activiteiten+Teambuilding+met+Roofvogels

Een spannend spel met roofvogels, speciaal opgezet voor de zakelijke markt en niet te verwarren met een “gewone” roofvogelworkshop. Tijdens het programma “Teambuilding met Roofvogels” komen de onderdelen communicatie, samenwerken, leiding geven, vertrouwen en inschattingsvermogen aan de orde. Het programma begint met een introductie door professionele valkeniers, waarbij een aantal veiligheidsaspecten aan bod komen. Hierbij wordt al direct duidelijk dat dit geen gewone workshop met roofvogels is! Vervolgens kiest iedereen een vogel uit die bij hem of haar past en houdt deze op de hand. Het verschil tussen mensen wordt hierbij duidelijk: waarom kiest de een voor een grote, gevaarlijk uitziende arend en kiest de ander voor een lieflijk sneeuwuiltje? Komen de karakters van de vogels overeen met het uiterlijk?  Na deze boeiende kennismaking met zowel de valkeniers als de vogels, begint het spel welke bestaat uit twee onderdelen communicatie en samenwerking.

Tai Chi

Tai+Chi+de wijte+ buitenbusiness

Tai Chi wordt ook wel de sleutel tot geluk genoemd. Het is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die haar oorsprong vindt in de Chinese vechtsport. Tai Chi is een vorm van bewegen met als doel de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen. Het is een goed medicijn tegen stress, bevordert de innerlijke rust en laat de energiebanen weer vrij stromen. Deze workshop is bijzonder geschikt als meetingbreak of dynamisch begin van de dag. Een no-nonse benadering zorgt ervoor dat zelfs de grootste cynicus overstag gaat en kan ervaren dat Tai Chi werkelijk rust brengt, voor balans zorgt en mensen verbindt met elkaar. De workshop wordt afgesloten met met een aantal korte, maar zeer krachtige ademhalingsoefeningen die de hersens fit maken en rijkelijk van zuurstof voorzien.

De workshop duurt 1 tot 1½ uur

Spiegelen met paarden

Spiegelen+met+paarden+de+Wijte+Eefde

Spiegelen met paarden: kijk naar jezelf door de ogen van het paard. Wat vertelt het paard over onze communicatie en gedrag? En wat betekent dit voor onze positie binnen het team of bedrijf? Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Paardenspiegelen is een boeiende metafoor als het om personal coaching, zelfmanagement, zelfkennis en zelfontwikkeling gaat. Om hierdoor uiteindelijk beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren. Paardencoaching kan ook prima op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamdevelopment-processen. Tijdens het paardenspiegelen komen de deelnemers één op één met een paard in contact. In hun ontmoeting ervaren ze communicatie in een wel zeer pure vorm. Het paard spiegelt het gedrag van de mens en de directe lessen daaruit zijn krachtig. (WKR regeling: 100% aftrekbaar)

Blind boogschieten

Blindboogschieten+de+wijte+gelderland+vergaderbreak

Door beweging mensen stil te zetten en naar zichzelf te laten kijken is onze uitdaging. Blind boogschieten is een dynamisch en krachtig middel om een stuk bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren. Samen boogschieten waarbij de één geblinddoekt is en de ander begeleidt. Hoe geef je informatie aan iemand die wel weet dat er een doel is maar hem niet kan zien? Wat filter je aan informatie die je krijgt en hoe zet je dit om in een handeling? Welke begeleidingsstijl zet je in en hoe wordt dat ervaren door de ander? Samen op avontuur, geef je over!

De workshop duurt 1- 2 uur en is 100% aftrekbaar.

Spelen met energie

Spelen+met+Energie+bij+de+wijte

De dag bruisend van energie beginnen en aan het eind van de werkdag net zo veel energie over hebben, is nog niet altijd zo gemakkelijk. Wie kent het immers niet: de druk om te moeten presteren, een overvolle mailbox, de waan van de dag, reorganisaties of collega’s die je energie lijken weg te zuigen? In deze workshop ‘Spelen met Energie’ leer je hoe je dagelijks jouw energie weer kunt opladen en hoe je kunt voorkomen dat je jouw energie weggeeft. In anderhalf uur ga je op een lichte manier ervaren wat voor invloed anderen hebben op jouw energie en hoe je je eigen energieveld schoon en sterk kunt houden. Hoe voorkom je dat je jouw energie weggeeft en dat je uitgeput raakt van de energie van anderen? Je leert hoe je stress kunt vermijden, in je kracht kunt gaan staan en jezelf weer kunt opladen. Je speelt met de kracht van gedachten en intenties. Ook is er ruimte voor persoonlijke vragen over energiebeheer.

Wereldreis in klank

BuitenBusiness+activiteiten+Wereldreis+in+Klank

Je wordt meegenomen op muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten. De klankspecialist start met een uitleg over de verschillende klankschalen en vertelt de basistechnieken voor het hanteren en bespelen van klankschalen. Tijdens een korte klankmeditatie kunnen alle deelnemers de vibrerende tonen van de klankschalen ervaren. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan het werk met de klankschalen en kan deze klankmassage bij elkaar uitgeprobeerd worden. Met didgeridoo’s uit Australië en trommels uit Afrika. Muzikaliteit is absoluut geen vereiste, iedereen kan meedoen!
Tijdsduur: ca. 1½ uur tot 2 uur.

Bovenstaande worden de meest favoriete activiteiten weergegeven, voor alle activiteiten die bij ons geboekt kunnen worden, klik op deze button

alle activiteiten