Boele

Proef het landleven in al zijn facetten. Proef ons eigen blonde bier. Met liefde gebrouwen van onze eigen gerst. Gezaaid, ontsproten, volgroeid en gedorst op de akkers van de Wijte.

fris & toegankelijk

In oktober 2021 deden Ramond en Aljanneke met de Toyota Landcruiser mee aan een bokbier rally. Daarbij bezochten zij lokale bierbrouwerijen. Zo ook brouwerij Chamaven in Zutphen. Tijdens het bier proeven kwamen zij in gesprek met de eigenaren en vrienden van Chamaven. We spraken over onze locatie met akkerbouwgrond en hoe leuk het zou zijn als onze graan lokaal verwerkt zou worden. Omdat we bijna de winter ingingen besloten we eerst samen een biertje te ontwikkelen, naar onze eigen smaak, de Wijte smaak. We wilden graag een blond bier. Lekker fris, toegankelijk en het hele jaar drinkbaar. De mannen van Chamaven hadden allerlei bieren ingekocht om te laten proeven. Met behulp van die bieren konden we aangeven wat wij lekker vonden. Axel en Robbert zijn gaan brouwen en de testblend vonden wij gelijk goed!

Omdat we dit biertje in samenwerking met Chamaven op de markt wilden brengen vonden we het ook leuk om het een Germaanse naam te geven. We kozen voor Boele. Het betekent liefde, geliefde, bloedverwant. Vanwege de ‘geliefden’ Ramond en Aljanneke en het bloedverwantschap vanwege de brouwgerst van de akkergronden van de familie van Aljanneke.

liefde, geliefde, bloedverwant

Boele is een mooi rond zacht en fris bier met tinten van limoen, vanille, banaan, perzik en een bittertje voor de balans. Een fijn diep goudkleurig bier lekker in de zon in elke seizoen met een dierbare. Ingrediënten: brouwwater, gerstemout, tarwemout, havermout, sinaasappelschillen, koriander, kardemom, hop, gist. 6,6% alcohol.

We schenken ons bier op onze eigen locatie en het wordt verkocht bij diverse verkooppunten waaronder delicatessenwinkel Pure Taste en bierwinkel Hoppiness in Zutphen. Ook staat Boele op de tap bij onder andere Blink en lokaal Victoria in Zeist, AZC Zutphen en Bos & Co Oosterhout.

We verkopen Boele ook aan particulieren per doosje van 12 flesjes van 33cl voor € 30,00. Bel, app of mail ons als je geïnteresseerd bent in onze blonde.

De Chamaven is een Germaanse stam dat zich als eerste vestigde in Zutphen. 
De biernamen van brouwerij Chamaven hebben allemaal Germaanse namen.